Hårtillskott och hårvitaminer bäst i test

Det finns många olika vitaminer och kosttillskott som främjar hårväxt och allmänt hjälper ditt hår att växa bättre. Det kan vara svårt att veta vilka kosttillskott för håret som är bäst. I den här köpeguiden så listar vi kostillskott och vitaminer för håret bäst i test.

I den här guiden så hittar du kosttillskott för håret av bästa kvalite till bästa möjliga pris. Vi listar olika typer av kosttillskott och vitaminer för håret som främjar din hårväxt och ser till att ditt hår får en bättre hälsa.

Bästa hårvitaminer och hårtillskott

Bäst i test kosttillskott och vitaminer för håret

Nedan följer en lista på de kosttillskott och vitaminer för håret som har presterat bäst i test när det kommer till främjande av hårtillväxt och förhindrande av håravfall bland annat. 

I produkttesterna så hittar du kosttillskott för håret både för kvinnor och för män.

Tuggbara veganska hårvitaminer

Tuggbara veganska hårvitaminer
Detta är en typ av hair formula gummies framtaget av märket HairBurst. Produkten kommer i form av goda tuggbara gummin med hallonsmak.
 • Hårvitaminer för tillväxt
 • Motverkar håravfall
 • God hallonsmak
 • Både för män och kvinnor

Dessa tuggbara veganska hårvitaminer från Hair Burst kommer i enhörningsform och smakar hallon. Den här gummiformulan är ett bra hårtillskott både för män och kvinnor som vill stärka sitt hår eller förhindra håravfall.

Den här formulan innehåller en hög halt biotin (vitamin b7) och en rad andra vitaminer som är viktiga för att främja en bra hårväxt, Vegan Gummies innehåller:

 • Biotin
 • Zink
 • Selen
 • Vitamin B6
 • Vitamin B12
 • Vitamin E
 • Vitamin A
 • Vitamin C

Vilka kosttillskott och vitaminer är bra för håret?

Det finns en rad olika kosttillskott i form av vitaminer, svavelföreningar och mineraler som är bra för håret. Till exempel så kan dessa kosttillskott hjälpa ditt hår att växa bättre och starkare, men även förebygga eller förhindra håravfall. Hårvitaminer och hårtillskott består ofta av naturliga ingridienser som hjälper till att stärka håret och förbättra hårets kvalite.

Många kosttillskott används för att få ett tjockare mer glänsande hår. Vitaminer och mineraler kan hjälpa håret att växa friskt och även hjälpa håret att växa snabbare. 

Det kan givetvis vara lite individuellt hur mycket de olika kosttillskotten hjälper, men nedan så går vi igenom de hårvitaminer och mineraler som finns för att främja hårväxt på ett eller annat sätt. 

För att göra det enklare att förstå så delar vi upp vitaminer respektive mineraler som är bra för håret.

Bästa hårvitaminerna

Biotin (Vitamin B7)

Biotin som även kallas för vitamin B7 eller Vitamin H och är en del av den breda vitamin B familjen. Biotin är en vitamin som återfinns i många kosttillskott för håret eftersom att biotin har en förmåga att hjälpa både hår och hud att växa friskt. 

Biotin är ett vitamin som fungerar som en koenzym och hjälper kroppens ämneomsättning för andra vitaminer, aminosyror och andra ämnen som främjar en bra och frisk hårväxt.

C-vitamin

C-vitamin främjar kroppen produktion av kollagen som är ett protein som är viktigt för hårets styrka och tillväxt.

D-vitamin 

D-vitamin är ett vitamin som är mycket viktigt för hårväxten och kan bland annat hjälpa till att förebygga håravfall.

E-vitamin

E-vitamin är ett vitamin som främjar en bra blodcirkulation, vilket är mycket viktigt för att håret ska kunna växa bra. En bra blodcirkulation hjälper hårsäckarna att få alla vitaminer och mineraler som behövs.

B-vitaminer

I gruppen B-vitaminer ingår bland annat niacin och patontensyra som är viktiga komponenter för en frisk hårbotten och en hälsosam hårväxt. Vitamin B12 är den viktigaste vitaminen för att stimulera hårväxten.

Mineraler och protein som är bra för håret

Keratin

Keratin är ett svavelprotein som är grundläggande för friskt hår, hud och naglar. Keratin är protein som hjälper till att stärka hårsäckarna och håret och hjälper även håret att få mer glans. Keratin kan även hjälpa till att reparera skadad hår och keratin används i många skönhetsprodukter för hår och finns bland annat som kosttillskott och som schampo. 

Zink

Zink är en mineral som är mycket viktig för en frisk hårväxt. Om man till exempel har zinkbrist och inte får i sig tillräckligt med zink genom sin kost så kan det ledda till att man tappar hår. 

Selen

Selen är en antioxidant som skyddar håret från skador och selen kan även förhindra håravfall. Selen är ett kosttillskott som finns i många hårprodukter.

Magnesium

 Magnesium är en viktig  mineral som ser till att håret växer friskt. Magnesium är involverat i mer än 300 enzymsystem i kroppen och kan bland annat motverka mjäll och en skadad hårbotten. 

Vem behöver hårtillskott och hårvitaminer?

Kosttillskott och vitaminer för håret kan användas av alla som har hår. De vitaminer och mineraler som vi listar på den här sidan är hälsosamma och hjälper hela kroppen att må bättre.

Det är dock särskilt viktigt att använda kosttillskott och vitaminer för håret om man känner att man har fått en försämrad hårkvalite eller har börjat tappa hår.

När ska man börja använda vitaminer för håret?

Att använda vitaminer för friskt och starkt hår kan man börja med när som helst, du behöver inte ha skadad eller ha tappat hår får att använda kosttillskott för håret utan det kan även fungera bra i förebyggande syfte.

Hur tar man kosttillskott för håret?

De flesta kosttillskott och vitaminer för håret kommer i kapslar eller tabletter som ska sväljas, men kan även komma i form av vinngummin. 

När du tar tillskottett i kapslar så går det bra att svälja med ett glas vatten. Oftast så ska tillskottett eller vitaminerna intas på morgonen, men se alltid till att läsa på förpackningen.

Vanliga frågor och svar om hårtillskott och hårvitaminer

Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

 • Vilket hårtillskott är bäst?

  Tuggbara veganska hårvitaminer från Hairburst är det hårtillskott vi valt ut som bäst i test. Vi har baserat detta på den goda smaken och att hårvitaminerna kommer i vingummin. Utöver smaken och formen så innehåller produkten viktiga vitaminer för att ha en hälsosam hårtillväxt.

 • Fungerar hårvitaminer?

  Hårvitaminer är fundamentalt för att håret ska växa friskt och starkt. Man får i sig många av dessa vitaminer via en bra kost, men ofta kan det vara bra att komplementera med ett hårtillskott, speciellt om man har börjat tappa hår eller märker att håret har fått en sämre kvalite.