Bästa proteinpulvret test

Letar du efter det bästa proteinpulvret? Då har du kommit helt rätt! I den här köpeguiden så listar vi på BästaTestet de proteinpulver som har presterat bäst i test. Vi inkluderar flera olika faktorer såsom proteinhalt, kaloriehalt, smak, löslighet och mycket mer.

På den här sidan så hittar du det bästa proteinpulvret från de bästa tillverkarna och de pålitligaste återförsäljarna i landet.

proteinpulver bäst i test

Proteinpulver bäst i test

Nedan följer en lista på proteinpulver som vi har valt ut som bäst i test. Vi har baserat vårat test på faktorer som näringsinnehåll,smak och lättlöslighet bland annat. Proteinpulvren har testats av oss på BästaTestet, utöver de produkttester vi har utfört så har vi spenderar mycket tid på att läsa kundrecensioner från våra sammarbetspartners produktsidor.

Detta eftersom att vi är medvetna om att våran personliga åsikt kanske inte stämmer med andras åsikt. Därför är vi noggrana med att produkterna som listas här har fått positiva recensioner av konsumenter, både på svenska sidor men även internationellt.

Vi har valt ut de bästa proteinpulvren från de bästa tillverkare och genom att klicka på den gula knappen så blir du vidareskickad och kan se pris hos våra partners.

1. 100% Whey Gold Standard Vassleprotein – Optimum Nutrition

100% Whey Gold Standard Vassleprotein - Optimum Nutrition
100 % Whey Gold Standard från Optimum Nutrition är det mest sålda proteinpulvret i världen och får därför också anses vara ett av det bästa proteinpulvret i världen. Whey Gold Standard är ett mycket lättlösligt proteinpulver som du enkelt kan blanda ut med vatten eller mjölk och proteinpulvret finns i 12 olika smaker. 
 • 24 g protein per servering
 • 12 olika smaker
 • 5,5 g BCAA per servering

En annan anledning till att Whey Gold Standard är ett av de proteinpulver som presterat bäst i test är just för de goda smakerna som finns tillgängliga. Vi på BästaTestet.nu testade smaken Delicuis Strawberry och smaken var så god att man enkelt får i sig proteindrinken och verkligen njuter av att dricka den.

Det är också mycket lättare att få i sig proteinet 2-3 gånger om dagen när smaken är så god.

Whey Gold Standard består av hydrolyserade vasslepeptider som på förhand blivit nedbrutna till korta kedjor aminosryror vilket gör det lättare för kroppen att ta upp proteinet då det inte behöver brytas ned av magens enzymer. 

Whey Gold Standard har en hög proteinhalt på ca 24 gram protein per servering och har en låg kaloriehalt. En annan fördel med Whey Gold Standard är att den innehåller 5,5 gram BCAA per servering.

Whey Gold Standard från Optimum Nutrition är ett utmärtk val för alla som öka sitt proteinintag och samtidigt prioriterar en god smak. 

Whey Gold Standard har över 200 poisitiva recensioner hos våran partner Svenskt kosttillskott.

2. Core Whey Protein

core whey protein svenskt kosttillskott
Core Whey Protein är ett vassleproteinpulver av mycket hög kvalite. Detta proteinpulver tas upp snabbt av kroppen och innehåller BCAA som är viktiga aminosyror. Core Whey Protein innehåller minst 25 gram protein per portion beroende på smak.
 • Finns i 12 olika smaker
 • Minst 25 G protein per portion
 • Rik på BCAA

Core Whey Protein från Svenskt kosttillskott är ett perfekt proteinpulver för dig som vill öka ditt dagliga proteinintag för muskelbygge. Core Whey är gjort på vassleprotein och finns i 12 mycket goda smaker. Utöver en proteinhalt på 25 gram per portion så är det här proteinpulvret även rikt på BCAA, som är viktiga aminosyror som främjar muskeltillväxt. Det här proteinpulvret har fått över 1000 positiva recensioner!

3. Core Protein Pro

Core Protein Pro
Core Protein Pro från svenskt kosttillskott är ett proteinpulver som består av vassleproteinisolat och -hydrolysat vilket gör proteinpulvret väldigt lättdrucket och att proteinet tas upp snabbt av kroppen. Core Protein Pro innehåller hela 38 gram protein per servering.
 • 38 g protein per servering
 • Sex olika smaker
 • Blixsnabbt upptag
 • Låg laktos

Detta hydrolyserade proteinpulver i kombination med vassleisolatets höga proteinhalt och låga kolhydrathalt gör att proteinet tas upp mycket snabbt utav kroppen, vilket leder till en snabbare muskeluppbyggnad.

Det här proteinpulvret anses vara bland de bästa av oss på BästaTestet och det tycker många andra också. Core Protein Pro har nämligen fått mer än 250 positiva recensioner av verifierade köpare hos Svenskt Kosttillskott. Eftersom att proteinpulvret har en väldigt låg laktos halt så passar det även för känsliga magar.

4. Whey proteinpulver – Solid Nutrition

Whey proteinpulver - Solid Nutrition
Detta Whey proteinpulver från Solid Nutrition är ett högkvalitativt vassleprotein som är svensktillverkat.
 • 23 g protein per servering
 • Svensktillverkat
 • Bäst säljare!
 • Många olika smaker

Det här är ett mycket bra proteinpulver som innehåller 23 gram protein per servering och endast 120 kalorier. Proteinpulvret är svensktillverkat på svensk mjölk och finns i fler än 20 olika smaker!

Whey proteinpulver från Solid Nutrition är en toppsäljare hos tillskottsbolaget och har fått massvis med positiva recensioner.

Whey-80 Vassleprotein 4 kg – Star Nutrition

Star Nutrition Whey-80, 4 kg
Whey-80 från Star Nutrition är våran favoit när det kommer till proteinpulver och det är vi inte ensamma om att tycka då det här proteinpulvret är det mest sålda i hela norra Europa. Whey-80 är ett vassleproteinkoncentrat som finns i över 20 olika smaker och är väldigt lättlösligt. 
 • 25 Gram Protein!
 • Lättlösligt!
 • Norra Europas mest köpa Protein!
 • Låg mängd kalorier

Whey-80 från Star Nutrition är våran favoit när det kommer till proteinpulver och det är vi inte ensamma om att tycka då det här proteinpulvret är det mest sålda i hela norra Europa. Whey-80 är ett vassleproteinkoncentrat som finns i över 20 olika smaker och är väldigt lättlösligt. 

Star Nutrition är väl medvetna om att smaken är väldigt viktigt på ett bra proteinpulver och har därför en panel som utvärderar alla smaker och hjälper till att ta fram nya smaker. Tack vare att Whey-80 har så många olika smaker så finns det garanterat någon smak som man tycker om. 

Whey-80 är otroligt lättlösligt i både mjölk och vatten vilket är mycket viktigt då det inte finns något värre än klumpar i proteindrinken.

Whey-80 är ett perfekt proteinpulver både när det kommer till att bygga muskler och när de gäller att defffa. Whey-80 inehåller hela 27 gram protein och endast 140 kalorier per servering.

Whey-80 är ett proteinpulver som passar till att göra proteindrinkar blandat med mjölk eller vatten, men fungerar också att ha i smoothies, gröt, pankakor och mycket mer. 

Anledningen till att vi utsett Whey-80 till nummer 1 av proteinpulver bäst i test är pga:

Whey-80 Vassleprotein 1 kg – Star Nutrition

Whey-100 Vassleprotein 4 kg från Star Nutrition

Whey-100 vassleprotein från Star Nutrition är ett riktigt kvalitetsprotein med upp till 87% protein, med låga fetthalter och sockernivårer. Whey-100 från star nutrition är ett lättlösligt protein som inte klumpar sig. 

Whey-100 är ett proteinpulver som består helt av crossflow mikro- och ultrafiltrerat vassleproteinisolat som är av högsta kvalite som tas upp enkelt och snabbt av kroppen.

Whey-100 Vassleprotein har fått massvis med bra recensioner såväl av motionstränare som av profesionella atleter. 

 1. Pea Protein Isolate från Star Nutrition

Pea Protein Isolate från Star Nutrition är ett 100% veganskt proteinpulver som består av ärtproteinisolat. Det här proteinpulvret är växtbaserat och innehåller mycket få kolhydrater och en hög mängd protein med 18-20 gram protein per servering. Ärtprotein är också kännt för att vara rikt på aminosyror!

Pea Protein Isolate är ett lättlösligt proteinpulver som finns i 6 goda smaker!

Godaste proteinpulvret

Det proteinpulver som smakr bäst är enligt oss på BästaTestet Strawberry Delious 100% Whey Gold Standarn Från Optimum Nutrition.

Delicous Strawberry 100% gold standard Whey
Gold Whey Standard 100% från Optimum Nutrition är våran favorit. Och när det kommer till smaker så har vi valt ut Delicious Srawberry som den godaste smaken.
 • Utsökt Smak
 • Lättlösligt
 • Rik på protein

Vad är proteinpulver?

Proteinpulver är en precis som det låter: ett pulver som innehåller protein, proteinpulver är alltså ett slags koncentrat av protein i pulverform. Proteinpulver kan tillverkas av mjölk produkter eller av veganska produkter såsom ärtor eller soja. Proteinpulver är ett kosttillskott som främst används av atleter och folk som tränar på gym för att bygga muskler. 

Proteinpulver blandas upp med vätska, ofta vatten eller mjölk och finns i många olika smaker och kan ofta smaka ungefär som en milkshake. 

Olika typer av proteinpulver

Det finns olika typer av protein och proteinpulver, nedan går vi igenom de olika typerna av proteinpulver samt dess egenskaper:

Vassleprotein

Vassleprotein är den vanligaste typen av protein och heter på engelska Whey som bemnämns hos många protenpulver, bland annat vissa som listas i vår topplista. Vassleprotein utvinns från mjölkprodukter under tillverkningen av ost. Vassleproteinpulver är den mest populära sorten av proteinpulver då vassleprotein absorberas snabbt av kroppen. 

En annan fördel med Vassleprotein är att det innehåller en rik mängd av essentiella aminosyror (EAA) och BCAA som är grenade aminosyror som främjar muskeltillväxt och återhämtning efter träning. 

Kasseinprotein

Kasseinprotein är precis som vassle ett proteinpulver som utvinns ur mjölkprodukter precis som vassleprotein. Största skillnaden på de två olika mjölkproteinerna är hur proteinet bryts ned och absorberas av kroppen. 

Kasseinprotein bryts ned långsammare av kroppen, vilket innebär att det tar längre tid för din kropp att absorbera kasseinprotein. 

En fördel med kasseinprotein är att det frisätter aminosyror under en längre tid, vilket kan vara bra för en jämnare tillförsel av aminosyror som hälper dina muskler att återhämta sig.

Ärtprotein

Ärtproteinpulver är proteinpulver som utvinns från gula ärtor. Ärtprotein har blivit allt mer populärt då det passar veganer och vegetarianer. Ärtprotein är även en typ av proteinpulver som lämpar sig för personer som är allergiska mot mjölk eller är laktosintoleranta. 

Ärtprotein är ett mycket effektivt protein som innehåller essentiella aminosyror som är mycket viktiga för muskeluppbyggnad och återhämtning. Andra fördelar med ärtprotein är att det är väldigt lättsmält, miljövänligt och innehåller fibrer vilket leder till att du känner dig mätt.

Sojaprotein

Sojaprotein är ett vegetabiliskt protein som utvinns från sojabönor. Proteinpulver utvunnet från sojaprotein ör bland de mest populära proteinpulver bland de vegetabliska alternativen. Liksom ärprotein så är sojaprotein rikt på essentiella aminosyror som mycket viktigt för muskeluppbyggnad. 

Proteinpulver utvunnet från soja har en aminosyreprofil som liknar protein från animaliska produkter såsom kött och fisk.

Egenskaper hos det bästa proteinpulvret

Nedan så går vi på BästaTestet igenom ett par punkter för att hjälpa dig att välja det bästa proteinpulvret. 

God smak

En väldigt viktig egenskap hos ett bra proteinpulver är att det smakar gott. Det blir mycket lättare att få i sig proteinshaken ifall du tycker att det är gott. Alla proteinpulver i våran bäst i test lista finns i flera olika smaker.

Lättlösligt

Att proteinpulvret är lättlösligt är en mycket viktigt. Med lättlösligt så menar vi att det är viktigt att pulvret löser upp sig enkelt när man blandar med mjölk eller vatten. Det finns inget värre än en proteinshake med en massa klumpar i.

Bra näringsvärden

Ett bra proteinpulver ska givetvis ha så hög proteinhalt som möjligt. Om du inte bulkar så är det även fördelaktigt att proteinpulvret har en låg kaloriehalt och lite kolhydrater. Många bra proteinpulver innehåller aminosyror och vitaminer / mineraler vilket också det är ett plus. 

Bra kvalite av protein

Med bra kvalite så vill man att proteinet enkelt och snabbt ska kunnas tas upp och kroppen för att främja muskeltillväxten. 

Så fungerar proteinpulver

Proteinpulver är ett pulver som är ett proteinkoncentrat som bryts ner till aminosyror i magen och sedan absorberas och transporteras till olika celler i kroppen, däribland musklerna.

Protein är en av de viktigaste faktorerna för att bygga muskler då det är proteinet som reparerar och bygger upp musklerna efter att du har tränat. Proteinpulver är alltså en bra källa till att få i sig ordentligt med protein efter träning eller mellan måltider. 

Många har inte tid att äta tillräckligt för att få i sig den mängd protein som behövs för att bygga muskler och då är proteinpulver ett utmärkt alternativ. Med det sagt så är det såklar möjligt att få i sig ordenligt med protein utan proteinpulver, men det kräver dock 4-5 proteinrika måltider per dag.

Eftersom proteinpulvret bryts ned till aminosyror så kan proteinpulvret hjälpa och påskynda återhämtningen av musklerna efter träning. 

Vilket proteinpulver är bäst?

Det finns väldigt många bra proteinpulver på marknaden, men de absolut bästa är Star Nutritions Whey-80 och Optimum Nutritions 100% Whey Gold Standard.

I våran topplista så hittar du bäst proteinpulver av högsta kvalite som presterat bäst i test!

Guide: Så använder du proteinpulver

Nedan följer en guide för hur du använder proteinpulver på bästa sätt:

När ska man dricka proteinpulver?

Proteinpulver kan intas vid olika tillfällen till exempel:

 • Direkt efter träning – Efter ett träningspass så bryts dina muskler ner, då är det mycket viktigt att få i sig ordentligt med protein från en bra proteinkälla.
 • Till frukost – Många som tränar brukar dricka en proteinshake till frukosten för att försäkra sig om att få i sig ordentligt med protein på morgonen. 
 • Som mellanmål – Proteinpulver kan vara utmärkta mellanmål som kan intas mellan måltider. Proteinpulver innehåller en riklig mängd protein och är enkelt att ta me sig och går även snabbt att inta. Till exempel så tar många med sig proteinpulver till jobbet och dricker en proteinshake som mellanmål.
 • På kvällen – Det kan också vara fördelaktigt att dricka en proteinshake på kvällen innan man går och lägger sig för att öka proteinsyntesen på natten.

Hur mycket proteinpulver ska man ta per dag?

Det finns inget enkelt svar på hur mycket proteinpulver man ska ta per dag då det är väldigt individuellt och beror på flera faktorer som:

 • Din kroppsvikt
 • Din träningsfrekvens
 • Dina mål med träningen
 • Hur hårt du tränar

Generellt sett brukar man säga att atleter behöver 1,2-2 gram protein per kilo varje dag. Kroppsbyggare brukar ofta säga att det är 2 gram protein per kg av din egen kroppsvikt som gäller. Om man tränar hårt 4-7 gånger i veckan så kan man dricka 2-3 proteinshakear på träningsdagar. 

Hur tar man proteinpulver?

Det finns flera sätt att få i sig proteinpulver ofta blandas proteinpulver i en så kallad proteinshake, där proteinpulvret blandas med vatten eller mjölk i vanliga fall. Proteinpulver används även ofta i smoothies och blandas med yougurt och frukter. 

Proteinpulver kan även användas till att baka, exempelvis så är proteinpankakor och proteinmuffins väldigt populära. 

Olika typer av proteinpulver har olika ändamål

Som rubriken lyder så har finns det proteinpulver som har olika ändamål. De flesta proteinpulver har som syfte att man ska bygga så mycket muskler som möjligt utan att gå upp i fett, alltså med hög proteinhalt och låg kaloriehalt. Andra proteinpulver som är till för bulk kommer med mycket kalorier, dessa proteinpulver brukar kallas för gainers.

En del proteinpulver fungerar som rena måltidsersättare vars fokus är att man ska få i sig alla nödvändiga näringsämnen och bli mätt, måltidsersättare brukar vara rika på fiber.

Vanliga frågor och svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

 • Vilket proteinpulver är bäst?

  Enligt oss på BästaTestet så är 100% Whey Gold Standard Vassleprotein – Optimum Nutrition det bästa proteinpulvret på marknaden just nu.

 • Vilket proteinpulver är godast?

  Smaken är ju olika så det är svårt att säga. Våran favoritsmak är Delicious Strawberry från Optimum Nutritions 100% Whey Gold Standard.