Bästa VPN Tjänsten

I den här guiden så listar vi olika VPN tjänsterna som finns tillgänliga. En VPN (virtuellt privat nätverk) döljer din IP adress och gör det möjligt att kringå olika geoblockeringar på internet, bland annat kan en VPN ge dig åtkomst till Netflix från andra länder, det är bara de bästa VPN tjänsterna som verkligen fungerar för att kringå geoblockeringar från streamingtjänster och annat.

Bästa VPN Sverige

VPN bäst i test

NordVPN

NordVPN
NordVPN är den VPN som presterat bäst i test. Nordvpn är en mycket komplett VPN tjänst som täcker dina behov vare sig du vill kringå geoblockeringar, surfa säkert med hög hastighet.
 • Servrar i 61 länder
 • Tillgänglig för alla enheter
 • Hög säkerhet
 • Snabb hastighet

NordVPN är som nämn en av de mest kompletta VPN tjänster som går att hitta. Nordvpn är tillgänligt för alla enheter:

 • Windows
 • MacOS
 • Linux
 • Android
 • iOS
 • Chrome
 • Firefox
 • Edge
 • Android TV

NordVPN har över 6000 olika VPN servrar i 61 olika länder. NordVPN gör det möjligt att kringå geoblockeringar för bland annat SVT play, TV4 play, Apple Tv, Dinsey + och Netflix.

Med NordVPN så kan du surfa bekymmersfritt och slippa oroa dig för att ladda ner skadliga filer, avlyssnas och spåras.

NordVPN erbjuder en försklassig hastighet på alla sina servrar och du kan streama HD videos från i storts sett alla servrarna.

Bäst VPN i Sverige

Det är svårt att säga vilken som är Sveriges bästa VPN eftersom det kan bero på dina specifika behov och preferenser. Det finns dock flera populära VPN-tjänster som är kända för att erbjuda goda säkerhetsfunktioner, hög prestanda, förmåga att kringå geoblockeringar och användarvänliga gränssnitt. Här är några av de ledande VPN-tjänsterna i Sverige:

 • ExpressVPN: ExpressVPN är känt för sin höga hastighet, starka kryptering och globala servernätverk. De har servrar i flera länder, vilket gör det möjligt för användare att komma åt innehåll från olika platser.
 • NordVPN: NordVPN är känt för sina avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive dubbel VPN och Onion-over-VPN. De har ett stort antal servrar och en strikt ingen-loggningspolicy.
 • Private Internet Access (PIA): PIA är känt för sitt prisvärda pris och starka integritetsfunktioner. De har ett stort nätverk av servrar och stöder olika protokoll för kryptering.
 • CyberGhost: CyberGhost erbjuder en användarvänlig app och stark kryptering. De har servrar i många länder och är kända för att vara enkel att använda, särskilt för nybörjare.
 • Surfshark: Surfshark är känd för sina obegränsade samtidiga anslutningar och prisvärda priser. De erbjuder stark kryptering och har servrar i många länder.

Vad är en VPN?

En VPN, eller Virtual Private Network, är en teknologi som skapar en säker och krypterad anslutning över ett icke-säkert nätverk, såsom internet. Syftet med en VPN är att skydda din integritet och säkerhet online genom att skapa en privat tunnel för din internettrafik. VPN tjänster används dock väldigt ofta även för att få åtkomst till geografiskt begränsat innehåll så som sport och streaming. 

Här är några av de huvudsakliga funktionerna och användningsområden för VPN:

 • Säkerhet: VPN krypterar din internettrafik, vilket gör det svårt för tredje parter att avlyssna eller övervaka dina aktiviteter på nätet. Det är särskilt användbart när du använder osäkra nätverk, som offentliga Wi-Fi-nätverk på kaféer eller flygplatser.
 • Anonymitet och integritet: Genom att använda en VPN kan du dölja din verkliga IP-adress och ersätta den med en annan, vilket gör det svårare att spåra dina onlineaktiviteter till din fysiska plats. Detta kan bidra till att skydda din integritet.
 • Åtkomst till begränsat innehåll: Många människor använder VPN för att komma åt innehåll som är geografiskt begränsat. Genom att ansluta till en VPN-server i ett annat land kan du få tillgång till webbplatser och tjänster som normalt inte är tillgängliga i ditt geografiska område.
 • Företagsanvändning: Företag använder ofta VPN för att möjliggöra säkra fjärranslutningar för sina anställda. Detta är särskilt viktigt när personal behöver få åtkomst till företagets nätverk från avlägsna platser.
 • Undvik censur och övervakning: I länder där internetanvändning övervakas eller censureras kan en VPN användas för att komma åt blockerat innehåll och skydda användarnas privatliv.

Det finns olika VPN-tjänster tillgängliga, både gratis och betalda, som erbjuder olika funktioner och nivåer av säkerhet. Det är viktigt att välja en pålitlig VPN-tjänst för att säkerställa att din data är säker och att tjänsten uppfyller dina specifika behov.

Hur fungerar en VPN?

En VPN fungerar genom att skapa en krypterad och säker tunnel för din internettrafik mellan din enhet och en server som är placerad någon annanstans på internet. Här är en översikt över hur det fungerar:

Anslutning till en VPN-server:

När du aktiverar din VPN-app eller konfigurerar VPN-inställningarna på din enhet, skapar den en säker anslutning till en fjärrserver som ägs av VPN-tjänsteleverantören.

Kryptering av data:

All din internettrafik (inklusive webbsidor, appar och andra onlineaktiviteter) krypteras innan den skickas genom den säkra tunneln till VPN-servern. Krypteringen gör det svårt för obehöriga att avlyssna eller förstå den överförda informationen.

Dold IP-adress:

Din ursprungliga IP-adress, som normalt sett är kopplad till din fysiska plats, ersätts temporärt med IP-adressen från VPN-servern. Detta bidrar till att maskera din verkliga plats och skydda din identitet online.

Förmedling av internettrafik:

När din data har nått VPN-servern, skickas den vidare till sitt slutmål (webbplatsen eller tjänsten du använder) från VPN-serverns plats. Detta gör att det verkar som om förfrågan kommer från VPN-servern och inte direkt från din enhet.

Mottagande och avkryptering på servern:

Den mottagande servern avkrypterar den inkommande trafiken och skickar förfrågningar vidare till det önskade målet på internet.

Svar och överföring tillbaka:

När målet svarar, skickas svaret tillbaka genom den säkra tunneln till VPN-servern, där det återigen krypteras innan det skickas tillbaka till din enhet.

Dekryptering och vidarebefordran till din enhet:

VPN-servern avkrypterar svaret och skickar det tillbaka till din enhet. Din enhet dekrypterar sedan informationen och visar eller behandlar den som vanligt.

Är VPN lagligt?

Det är fullt lagligt i Sverige att använda sig utav en VPN anslutning. VPN är lagligt att använda i de allra flesta länder med en del undantag, främst hos länder med totalitära regeringar.

Vad kostar en VPN tjänst?

Priset för en VPN-tjänst varierar beroende på en rad faktorer, bland annat på tjänsteleverantör, längden på prenumerationsperioden, antalet enheter som får anslutas samtidigt, och de olika funktioner som VPN tjänsten erbjuder.

VPN tjänster betalas ofta genom en månadsavgift som vanligtvis varierar på mellan 5-15 USD per månad. I många fall kan man få en del rabatt om man väljer att betala för ett helt år och då brukar priserna variera mellan 40-110 USD.

Så använder man VPN för Netflix

En del innehåll på Netflix är endast tillgänligt i specifika regioner och med de bästa VPN tjänsterna så är det möjligt att ställa in sin IP adress på ett annat land för att få tillgång till de filmer och serier som inte kan ses från landet man befinner sig i. 

VPN för att använda svenska streaming tjänster utomlands

En annan funktion som en VPN tjänst kan ha är att man som svensk kan få tillgån till svenska tjänster när man är utomlands. Till exempel TV4 play eller Viaplay.

Vanliga frågor och svar om VPN tjänster

Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

 • Hur skaffar jag en VPN?

  Att skaffa en VPN är enkelt. Du klickar dig vidare till den VPN tjänst du vill ha i våra topplistor.

  Sedan väljer du vilken tidsperios du vill köpa, vanligen kan man välja mellan en månad och ett år. Det blir ofta billigare att köpa en årsprenumeration.

 • Hur mycket kostar en VPN?

  En bra VPN brukar kosta mellan 3 – 15 euro i månaden och det blir något billigare om man betalar för ett år på en gång.

 • Vad är fördelarna med att använda en VPN?

  Det finns många fördelar med att använda en VPN tjänst. Bland annat så kan du kringå olika geoblcokeringar hos streamingtjänster bland annat.

  Med en VPN så kan du även surfa säkert och skydda din information och dina personuppgifter.

 • Vilken är den säkraste VPN tjänsten?

  De säkraste VPN tjänsterna just nu är NordVPN och ExpressVPN.

 • I vilka länder är VPN olagligt?

  VPN tjänster är lagligt i de flesta demokratier och är generellt sett endast olagligt i diktaturer.