Massagepistol bäst i test

Letar du efter en massagepistol? Då har du kommit rätt, i den här guiden listar vi nämligen de bästa och mest prisvärda massagepistolerna.

Massagepistoler är en apparat som har blivit mycket populärt och dem har visat sig otroligt effektiva när de kommer till att behandla muskelverk. Eftersom att utbuded på massagepistoler är så stort idag så ställer sig många frågan vilken massagepistol som är bäst i test.

För att kunna välja ut bäst massagepistoler i test så har vi testat flera olika massagepistoler och läst många olika kundrecensioner för att kunna välja ut de allra bästa

Massagepistol bäst i test

Bästa massagepistolerna

Nedan följer en lista på de bästa massagepistolerna du kan hitta på den svenska marknaden just nu. 

1. Musclepain Pro Massagepistol

Musclepain Pro Massagepistol
Musclepain Pro Massagepistol är en mycket populär massagepistol från Musclepain som kommer med 6 olika massagehuvuden och 10 olika hastighetsinställningar. Allt för att du ska kunna få den perfekta massagen för just dig.
 • 6 olika massagehuvuden
 • 10 olika hastighetsinställningar
 • 718 gram = Enkel att ta med sig!

Det här är en mycket komplett och bra massagepistol från Musclepain som bland annat kan hjölpa dig att förbättra din blodcirkulation, återhämta dig efter träning, värma upp musklerna innan träning och i allmänhet behandla stelhet i musklerna om du till exempel har ett stillasittande jobb. Tack vare 6 olika massagehuvuden och 10 olika hastigheter så är det enkelt att hitta den perfekta massagen för dig och för att du ska kunna massera olika kroppsdelar efter behov.

Den här massagepistolen från Musclepain har ett slagdjup på 12mm och kan slå mellan 1400-3300 slag per minut.

Massagepistol Bitigo – inSPORTline

Massagepistol Bitigo, inSPORTline
Det här är en mycket bra massagepistol från inSPORTline som kan användas för massage på hela kroppen!
 • 4 olika massagehuvuden
 • 20 olika vibrationsnivåer
 • Kompakt och enkel att ta med

Massagepistol Bitigo är en mycket bra massagepistol som tack vare sina 4 olika massagehuvudet och 20 olika vibrationsnivåer passar massage för hela kroppen och för olika syften.

Oavsett om du tränar mycket och behöver mjuka upp musklerna eller om du har ett kontorsjobb och behöver förbättra blodcirkulationen och motverka stelhet så passar den här massagepistolen dig.

När du köper den här massagepistolen så ingår det en liten transportväska som gör att du enkelt kan ta med dig massagepistolen till gymmet eller till jobbet.

Massagepistol MG500 – Master Fitness

Massagepistol MG500 - Master Fitness
Det här är en tystlåten massagepistol från Master Fitness som ger en skön massage på hela kroppen.
 • 5 timmars batteritid
 • 4 olika massagehuvuden
 • Tystlåten

Mg5000 är en förstklassig massagepistol från Master Fitness som är utrustad med en digital display där du kan se vibrationsivån bland annat. Massagepistolen är utrustad med 6 olika hastigheter och 4 olika massagehuvuden. Den här massagepistolen är perfekt för dig som behöver massera ut stela muskler, värma upp inför träningspass eller förbättra din blodcirkulation.

Mg5000 är en tystlåten massagepistol vilket gör att du kan använda den på många platser, tex. hemma i soffan med familjen eller på kontoret. En annan fördel med den här massagepistolen är att den har en lång batteritid på 5 timmar, vilket gör den ännu enklare att ta med sig.

När du köper Mg5000 massagepistol så medföljer en smidig liten väska där du får plats med massagepistolen och dess tillbehör.

Hypervolt Bluetooth – Hyperice

Hypervolt Bluetooth - Hyperice
Den här massagepistolen från Hyperice är en riktigt bra och modern massagepistol som är utvecklad med 3 olika hastigheter och 5 olika massagehuvuden.
 • Analysera din träningsdata
 • Automatiskt hastighetsjustering
 • Inbyggd trycksensor teknologi

Den här massagepistolen är utvecklad med en mycket modern teknologi och du kan anlysera din träningsdata via en app genom att parkoppla den via Bluetooth. Vibrationsnivån kommer automatiskt att justeras under ditt massageprogram för att få en bra uppvärmning och återhämtning.

Den här massagepistolen är även utrustad med en trycksensor som gör att du får visuell feedback undermassagen och på så sätt kan du få en optimal massage, skräddarsydd för dig!

Vad är en massagepistol?

En massagepistol är en apparat som används för att för att massera sig själv eller någon annan och behandla muskelverk. Massagepistoler kommer ofta med flera olika massagehuvuden och vibrationsnivåer för att man ska kunna behandla alla olika muskelgrupper på bästa sätt. 

Massagepistoler har använts länge bland idrottare men börjar bli allt vanligare bland motionärer och folk som tränar på gym. Massagepistoler fungerar också väldigt bra för att förbättra blodcirkulationen och minska stelhet i muskler och leder som kan komma ifrån ett stillasittande jobb.

Hur fungerar en massagepistol?

En massagepistol är en apparat som är utformad som en pistol med ett massagehuvud längst fram som utför själva massagen. Massagepistoler fungerar via en batteridriven motor som laddas upp. Massagepistoler har olika lång batteritid men brukar räcka till ett par timmars massage.

Massagepistolen skickar ut vibrationsvågor som mjukar upp dina muskler och leder när du sätter massagepistolen mot kroppen. 

Vem behöver en massagepistol?

En massagepistol är en apparat som många människor kan dra nytta av, nedan följer ett par exempel:

 • Idrottare –  Allt från elitidrottare till personer som motionerar någon gång i veckan kan ha nytta av en massagepistol. Med hjälp av massagepistolen så kan man förbättra återhämtningen efter träningspass, förbättra blodcirkulationen och minska stelhet i musklerna. 
 • Människor som lider av smärta i musklerna och muskelspänningar – För dig som lider av besvär som muskelspänningar eller olika former av kronisk muskelsmärta så kan en massagepistol hjälpa dig med att minska spänningar i musklerna samt hjälpa musklerna att slappna av.
 • Personer med kontorsjobb – Människor som har kontorsjobb och spenderar större delen av dagen stillasittande tenderar att utveckla spänningar i kroppen, speciellt i rygg, axlar och nacke. Med en massagepistol så kan man minska dessa spänningar och även hjälpa kroppen att förbättra blodcirkulationen.
 • Människor som stressar mycket eller lider av ångest – För en person som stressar mycket eller lider av ångest så kan en massagepistol vara perfekt då den hjälper till att slappna av och minska de spänningar som ofta uppstår vid stress och ångest. 

Vilken massagepistol är bäst?

Vi på bästatestet.nu anser att inSPORTline Rondys massagepistol är bäst i test just nu. Vi har tagit flera faktorer i beaktning när vi valt ut de bästa massagepistolerna. Vi har även läst omdömen och betyg om de olika massagepistolerna för att bilda oss en uppfattning om vad andra användare tycker. 

Tips när du ska köpa den bästa massagepistolen

Nedan följer ett par tips som du bör ha i åtanke när du ska köpa en massagepistol:

Vibrationsnivåer

De flesta massagepistoler har flera olika vibrationsnivåer som du kan välja mellan. Olika vibrationsnivåer används för att kunna massera olika muskler olika hårt. Du bör välja en massagepistol med så många vibrationsnivåer som möjligt.

Massagehuvuden

Massagepistoler är ofta utrustade med flera olika massagehuvuden för att kunna massera olika muskler på olika sätt.

Storlek

I vår topplista så listar vi flera massagepistoler i storleken “mini” anledningen till att vi tycker att dessa massagepistoler är bra är att de är väldigt enkla att ta med och går på så sätt att använda när man än behöver det.

Ljudnivå

En annan viktig faktor enligt oss är att massagepistolen är så tyst som möjligt. Flera av massagepistolerna i våran topplista har en mycket låg ljudnivå.


Med en tyst massagepistol så kan du ta med den och använda den överallt t.ex. I omklädningsrummet, på gymmet, på kontoret, på tåget eller hemma i soffan med familjen. 

Fördelar och nackdelar med en massagepistol


Fördelar

 • Minskade muskelspänningar
 • Förbättrad blodcirkulation
 • Förbättrad återhämtning
 • Avslappning
 • Minska smärta i muskler och leder
 • Enkel och tymplig att ta med

Nackdelar

 • Potentiell överanvändning

Bästa tillverkarna av massagepistoler

 • inSPORTline
 • FitNord
 • Renpho

Vanliga frågor och svar om massagepistoler

Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

 • Vilken är den bästa massagepistolen?

  inSPORTline Rondys massagepistol är den bästa massagepistolen just nu.

 • Vad kostar en bra massagepistol?

  Priset på massagepistoler varierar beroende på tillverkare och modell men det går att hitta en bra massagepistol för mellan 700 – 3000 kr.

 • Har jag någon nytta av en massagepistol trots att jag inte tränar?

  Ja, en massagepistol kan användas av alla som vill minska sin stelhet i musklerna, förbättra sin blodcirkulation eller helt enkelt behöver hjälp att slappna av.